Josmar en un escapisme amb cadenes "a la Houdini". El mag Albert Llorens porta la màgia a Toni Rovira i tu, de 25TV

El passat 28 de gener va començar una col·laboració de màgia entre La Màgia d'Albert Llorens i el programa "Toni Rovira i tu" de 25 Televisió. El primer dia, s'havia de fer alguna cosa espectacular, impactant, però fàcil d'instal·lar en el plató de televisió. Després de pensar-hi uns instants, el mag Albert Llorens ho va tenir clar: l'escapisme de Houdini.

En aquell dia, el convidat estrella del programa de referència de 25TV era Josmar Gerona, el popular i transgressor cantant. Així que es va aconseguir una combinació de màgia, humor i un toc "freak", que va causar les delícies del públic entusiasta.

 


Potser no va ser el dia en què l'escapisme va lluir la seva part transcendental i perillosa que Albert Llorens intenta transmetre en els seus espectacles, però sí un dels més memorables. Per aquells que vulguin gaudir de la versió "seriosa" us en deixem el vídeo:



Per què l'escapisme de Houdini?

L'efecte d'escapisme conegut com "Evasió del sac postal" ha estat un dels clàssics del repertori de La Màgia d'Albert Llorens. És un dels efectes amb els que es pot acabar un espectacle amb el públic dempeus sense haver de transportar grans aparells. El primer dia que el mag Albert Llorens el va presentar en públic, es commemorava la mort de Harry Houdini. Tractant-se d'un escapisme, era fàcil imaginar-ne la seva presentació.

Harry Houdini va començar des de molt jove en el món de la màgia, fins que va descobrir que el seu talent més significatiu eren els escapismes: fugir de cadenes, de cordes,... fins i tot, d'una camisa de força. A aquells reptes se li deu la seva fama mundial. Va ser pioner en el màrqueting (els establiments comercials construïen caixes, aportaven cadenes, candaus, que feien dels seus escapismes una cosa real, però que, a més servien de publicitat). Moltes persones estan d'acord en què el mag més important de tota la història ha estat el famós mag televisiu David Copperfield. No obstant això, preguntem-nos una cosa: si Harry Houdini hagués viscut en l'era de la televisió, hauríem sabut del gran Copperfield? I si visqués actualment, en l'era de les xarxes socials, mòbils, etc. Si va ser capaç de fer-se famós i convertir-se en una llegenda viva en una època en què el telègraf era la tecnologia puntera, què hauria passat si hagués viscut en el 2015? Amb tot el respecte que es mereixen els grans mags del segle XX i de principis de XXI, Harry Houdini ha estat, sens dubte, el més gran mag de tots els temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada